Påskstängd på Farbror Nikos restaurang och galleri

På torsdag, den 21 april till och med måndag, den 25 april har Farbror Nikos restaurang och galleri (tidigare Glasbruket café & galleri) påskstängt.

Koulourakia på Farbor Nikos restaurang & galleri
Farbror Nikos bakar smaskiga koulourakia som serveras framförallt runt påsken i Grekland. De är kryddade med vanilj och apelsin.

Du är välkommen åter på tisdag den 26 april, när Farbror Nikos serverar sina smaskiga luncher från och med klockan 11:00.

Många i Farbror Nikos team kommer från Grekland och passar att antingen åka hem till exempelvis semesterön Egina utanför Aten eller att fira påsken på grekiskt vis i Stockholm.

Många ortodoxa greker fastar före påsken genom att avstå från rätter som innehåller kött och fisk. Rätterna kallas för nistisima och de stämmer överens med vad vi i Sverige skulle kalla för vegetarisk mat.

På Farbror Nikos restaurang finns för övrigt alltid vegetariska alternativ såsom lins- och tomatsoppa, vegetarisk moussakas och smaskiga sallader med små fetaspenatpajer. Klicka här för ett antal recept på rätter som är nistisima (engelska)

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: