Påskstängd på Farbror Nikos restaurang och galleri

På torsdag, den 21 april till och med måndag, den 25 april har Farbror Nikos restaurang och galleri (tidigare Glasbruket café & galleri) påskstängt.

Koulourakia på Farbor Nikos restaurang & galleri
Farbror Nikos bakar smaskiga koulourakia som serveras framförallt runt påsken i Grekland. De är kryddade med vanilj och apelsin.

Du är välkommen åter på tisdag den 26 april, när Farbror Nikos serverar sina smaskiga luncher från och med klockan 11:00.

Många i Farbror Nikos team kommer från Grekland och passar att antingen åka hem till exempelvis semesterön Egina utanför Aten eller att fira påsken på grekiskt vis i Stockholm.

Många ortodoxa greker fastar före påsken genom att avstå från rätter som innehåller kött och fisk. Rätterna kallas för nistisima och de stämmer överens med vad vi i Sverige skulle kalla för vegetarisk mat.

På Farbror Nikos restaurang finns för övrigt alltid vegetariska alternativ såsom lins- och tomatsoppa, vegetarisk moussakas och smaskiga sallader med små fetaspenatpajer. Klicka här för ett antal recept på rätter som är nistisima (engelska)

Publicerad av Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: