Påskstängd på Farbror Nikos restaurang och galleri

På torsdag, den 21 april till och med måndag, den 25 april har Farbror Nikos restaurang och galleri (tidigare Glasbruket café & galleri) påskstängt.

Koulourakia på Farbor Nikos restaurang & galleri
Farbror Nikos bakar smaskiga koulourakia som serveras framförallt runt påsken i Grekland. De är kryddade med vanilj och apelsin.

Du är välkommen åter på tisdag den 26 april, när Farbror Nikos serverar sina smaskiga luncher från och med klockan 11:00.

Många i Farbror Nikos team kommer från Grekland och passar att antingen åka hem till exempelvis semesterön Egina utanför Aten eller att fira påsken på grekiskt vis i Stockholm.

Många ortodoxa greker fastar före påsken genom att avstå från rätter som innehåller kött och fisk. Rätterna kallas för nistisima och de stämmer överens med vad vi i Sverige skulle kalla för vegetarisk mat.

På Farbror Nikos restaurang finns för övrigt alltid vegetariska alternativ såsom lins- och tomatsoppa, vegetarisk moussakas och smaskiga sallader med små fetaspenatpajer. Klicka här för ett antal recept på rätter som är nistisima (engelska)

Publicerad av Konstantin Irina

Marknadschef med fokus på digital tillväxt på Philips, Electrolux, ICA, SCA / Essity och Arbetsförmedlingen. Bloggare och påverkare i Nacka, belönad med utmärkelsen Årets Nackabo, ett demokratistipendium och Arne Nyhammer-stipendiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s