Mona Theresia Forsén ställer ut på Farbror Nikos restaurang och galleri

Sedan förra helgen och under våren 2012 ställer scenografen, kläddesignern och kostymören Mona Theresia Forsén ut sina tavlor på Fabror Nikos restaurang & galleri.

Mona har jobbat som scenograf, rekvisitör, klädskapare och konstymör för ett 50-tal tv-serier och filmer sedan mitten av 70-talet. Däribland finns Beck-filmer, klassikern Varn!ing för Jönssonligan (1981), Så som i himmelen (2004) och den mer udda Jacques Tati klassikern Parade (1974). >> Läs mer om Mona i Svensk Filmdatabas

Hon bor på Södermalm ovanför Katarinavägen med Farbror Nikos restaurang & galleri, och har en underbar utsikt över inloppet, Gamla stan och Djurgården. “Jag känner mig privilegierad och jag tröttnar aldrig på att titta ut genom fönstren, dag som natt. Det är ett skådespel där jag sitter på första parkett”, säger Mona Theresia i en intervju med Svenska Dagbladet.

Du som är journalist eller bloggare får gärna ladda ner fotografier på utställningen om du vill skriva om den.

Om tidigare utställningar på Farbror Nikos restaurang & galleri kan du läsa här. I fall du är intresserad att ställa ut på Farbror Nikos, kontakta gärna Sophia Michailos (sophia.michailos@gmail.com, tel. 070-383 0776).

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: