1-30 september: Sophia Malekin ställer ut hos Farbror Nikos

Sophia Malekins utställning hos Farbror Nikos: Capture

1 till 30 september inleder Farbror Nikos konsthösten med en utställning av Sophia Malekin som visar tavlor av ett inner landskap. Öppet måndag till fredag klockan 11:00-18:00 samt lördagar klockan 12:00-17:00.

Konstnären: Sophia Malekin

Sophia föddes 1970 i Sverige med svensk mor och engelsk far. Barndomen tillbringade hon mestadels i Durham i Nordengland. Under sommarlovet åkte familjen ofta till Stockholms skärgård – ett slags paradis långt bort från Englands dystra mörker.

I senare tonåren bodde Sophia under några år i schweiziska bergen som var huvudhemmet till en grupp mediterande kvinnor för att följa ett långt meditationsprogram. Samtidigt fortsatte hon sin konstnärliga utveckling bland andra konstnärinnor.

“Jag utforskade systematiskt stora potentialen i människornas medvetandet och drog inspiration från det omgivande landskapet”, säger Sophia Malekin.

I tjugoårsåldern studerade hon konst och keramik i USA. Därefter följde en tid av resor och Sophia stannade kvar under kortare perioder i bl.a. den turkiska republiken av Nord Cypern och Indien. Nu är Sophia permanent bosatt i Värmdö vid början av den riktiga skärgården.

Utställningen: Utforskning av ett inner landskap

Mycket av Sophias arbete kan bäst beskrivas som en utforskning av ett inre landskap. Sophia förklarar så här:

“Reflektioner om naturen och inre naturen börjar vid den punkt där innebörden är kvar. Mitt kreativa uttryck kommer inte från tänkandet, men överge tanken och flytta till något som jag vill kalla vildmarken av sinnet … det otämjda område, både skrämmande och vital, bränslen min fantasi.”

Detta bildspel kräver JavaScript.

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: