Farbror Nikos figurerar i japansk blogg

Farbror Nikos sallad med grekiska filodegspajer med spenat & grekisk fetaost, solrosfrö, citronklyftor, m.m.

KinakoStockholm heter en bloggare som skriver på japanska efter att efter nio år ha återvänt från Japan till Stockholm. Ett besök av vänner och bekanta från utlandet resulterade i att KinakoStockholm letade tillsammans med toypudeln Leon efter ett trevligt matcafé i stadskärnan. Och valet föll på bland annat Farbror Nikos på Katarinavägen 19.

Valet av lunch föll på Farbror Nikos fräscha sallad med filodegspajer fyllda med fetaost och spenat, en blandsallad (filodegspajer och grillad halloumi) samt Farbror Nikos härliga vegetariska moussakas (grekisk lasagne).

”Det var jättegott och tillräcklig. Tsu~atsu~iki* serverades i ett litet fat tillsammans med brödet. Det var också läckert”, skriver KinakoStockholm.

Eller på japanska:

ボリュームたっぷりで美味しかった。
パンの横のちっちゃな器にはツァツィキが入っているのですが、
これがまた美味しかったのです~♪

Tsu~atsu~iki är alltså tsatsiki, den grekiska yoghurtröran med gurka och vitlök. I alla maträtter ingår tsatsiki och bröd.

Farbror Nikos sallad med små spenatpajer spanakopita
Farbror Nikos serverar en mätande sallad med små filodegspajer, färska grönsaker och ruccola, svarta oliver, citronskivor för dig som vill ha det lite syrligare och rostade solrosfrön

Publicerad av Konstantin Irina

Marknadschef med fokus på digital tillväxt på Philips, Electrolux, ICA, SCA / Essity och Arbetsförmedlingen. Bloggare och påverkare i Nacka, belönad med utmärkelsen Årets Nackabo, ett demokratistipendium och Arne Nyhammer-stipendiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s