Farbror Nikos i japanska bloggen KinakoStockholm

Farbror Nikos sallad med grekiska filodegspajer med spenat & grekisk fetaost, solrosfrö, citronklyftor, m.m.

KinakoStockholm heter en bloggare som skriver på japanska efter att efter nio år ha återvänt från Japan till Stockholm. Ett besök av vänner och bekanta från utlandet resulterade i att KinakoStockholm letade tillsammans med toypudeln Leon efter ett trevligt matcafé i stadskärnan.

Och valet föll på bland annat Farbror Nikos på Katarinavägen 19. Valet av lunch föll på Farbror Nikos fräscha sallad med filodegspajer fyllda med fetaost och spenat, en blandsallad (filodegspajer och grillad halloumi) samt Farbror Nikos härliga vegetarisk moussaka.

“Det var jättegott och tillräcklig. Tsu~atsu~iki* serverades i ett litet fat tillsammans med brödet. Det var också läckert”, skriver KinakoStockholm.

Eller på japanska:

ボリュームたっぷりで美味しかった。
パンの横のちっちゃな器にはツァツィキが入っているのですが、
これがまた美味しかったのです~♪

* Tsu~atsu~iki är alltså tsatsiki, den grekiska yoghurtröran med gurka och vitlök. I alla maträtter ingår tsatsiki och bröd.

Farbror Nikos sallad med små spenatpajer spanakopita
Farbror Nikos serverar en mätande sallad med små filodegspajer, färska grönsaker och ruccola, svarta oliver, citronskivor för dig som vill ha det lite syrligare och rostade solrosfrön

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: