Aller Medias magasin BAKA överraskar i årets andra nummer med ett reportage på fyra och en halv sidor hos Farbror Nikos där han berättar om sitt café, sina gäster och hans syn på jobb och mat. Han avslöjar också sina “hemliga” recept på baklava, de grekiska mandelkakorna kourabies och påskkakorna koulourakia.
“Moussakan är bland den bästa i stan, och de söta kakorna är fantastisk (om än inte lika söta som i Grekland för det gillar inte vi svenskar, Nikos har fått anpassa sig)”, skriver BAKAs Åsa Swanberg.
“Folk ringer hit och frågar om jag vill ha mer jobb, men jag säger att de har ringt fel ställe. Jag vill ha mindre jobb!”, svarar Farbror Nikos när han får frågan hur han reagerar på de många förfrågningarna som kommer in.
-> Klicka här om du vill veta mer om matreportern Åsa Swanberg
-> Klicka här för att prenumerera på tidningen BAKA
/ Konstantin C Irina

Smarrigt värre! Poli kala! / Jens Ehrs