Slussen möter Batman i utställning av Roger & Niklas Hansson hos Farbror Nikos

5 april till 3 maj ställer Roger Hansson och Niklas Hansson, kurskamrater från Konstfack, ut tillsammans för första gången på Farbror Nikos Café & Galleri. Temat för utställningen “Insikt & Flit” är stadslandskap från Slussen / Stockholm och Grekland samt naiva målningar av Batman och samurajer.”Det genomgripande temat i utställningen är en relativ brist på insikt och en sviktande skattning av den egna förmågan. Dock är ödmjukhet och flit två av deras främsta konstnärliga egenskaper som i kombination med ett lekfullt allvar bildar en väv av meningsfullhet mellan de disparata uttrycken”.

Niklas Hansson, utbildad på Gotlands Konstskola och Konstfack i Stockholm. Han har tidigare bl.a. ställt ut i Stockholm, Uddevalla och Edinburgh. Niklas försörjer sig som bussförare inom Stockholms lokaltrafik. Niklas Hansson visar en serie angelägna fotografier av stadslandskap från Slussen och Grekland.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Roger Hansson, utbildad på Fria Målarskolan i Halmstad och på Konstfack i Stockholm. Han har tidigare bl.a. ställt ut i Stockholm, Halmstad, Göteborg, Laholm, Berlin och Milano. Han försörjer sig som grupphandledare på en daglig verksamhet i Sundbyberg. Roger Hansson visar en serie naivt sublima målningar av Batman och samurajer.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: