18 december: Julig afterwork med jazzsångerskan Anna Louise Andersson

18 december klockan 17:00 – 20:00 bjuder jazzsångerskan Anna Louise Andersson och pianisten Arnold Rodriguez på en varierad jazzrepertoar. Samtidigt serverar Farbror Nikos modern medelhavsmat, italienskt vin och något gott därefter.

Då julen nalkas så finns även några av de mest älskade julsångerna på programmet.  Förvänta er en kväll av vackra ballader blandat med svängiga klassiker. Influenser från gospel, latin jazz och blues skapar extra dynamik och spänning i framträdandet.

image

Jazzsångerskan Anna Louise Andersson

Anna Louise Andersson är en Stockholmsbaserad jazz-och soulsångerska. Hon bor i Sverige sedan 3 år tillbaka, då hon flyttade hem från USA. Där spenderade Anna Louise 2 år i Los Angeles och 4 år i New York. 2011 tog hon sin examen Bachelor of Fine Arts in Jazz Vocal Performance vid New School University for Jazz and Contemporary Music på Manhattan.

Hon har arbetat professionellt som sångerska i London, New York och runt om i Sverige i olika konstellationer, med storband och med sin egen kvintett. Anna Louise kommer i början av 2015 att ge ut sin första EP med egenskriven musik. Med sig har hon några av Sveriges främsta jazzmusiker. På dagarna undervisar Anna Louise elever privat, inom röstteknik och framträdande.

Arnold Rodriguez

En färgstark pianist med mycket passion i sitt uttryck. Arnold föddes i Bogotá, Colombia där han studerade klassiskt piano. I Colombia arbetade han som pianist i olika band inom jazz, afro cuban och brasiliansk musik. 1998 blev han inbjuden att studera jazz på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under den tiden fick han möjlighet att arbeta med storbandsledaren och jazzmusikern Hector Bingert.

Arnold har varit verksam som musiker runt om i Europa och i Sverige, bland annat i musikalen Sound of Musik på Uppsala Stadsteater.  

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: