Orsi Mild tillbaka på Farbror Nikos med utställningen Färg och värme

Orsi Mild visar 10 – 31 januari sina färgglada tavlor inom utställningen på Farbror Nikos Café & Galleri på Söder.

Hon är en svensk-ungersk konstnärinna, medlem i Svenska konstnärsförbundet och BUS. Hon har haft många utställningar både i Sverige och utomlands. Hon är även författare och illustratör. Förra året publicerades hennes på barnbok ”Valter och hans vänner” både i Sverige och i Ungern.

Orsi är fil.kand. och fil. mag. i pedagogik, lärare, fritidspedagog och driftig konstnär. Konstnärlig utbildning: teoretiska och praktiska konstnärliga kurser på högskolenivå samt C-uppsats i konsthistoria (ELTE, Budapest).

Hennes färgstarka och fantasifulla tavlor skapar glädje. Hon målar djur som beter sig som människor. Lekfullheten och enkelheten påminner oss om livets fina ögonblick, vilket även kan uppfattas som en protest mot den materiella världen. Hon gör inga tryck av sina tavlor, allt finns endast i ett exemplar.

Hjärtligt välkomna!

Mer info om Ordi Mild
www.konstgalleri.se/orsimild
www.facebook.com/orsimildart

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d