6 februari: Jazzgitarristen och -sångaren Andy Fite gästar Farbror Nikos med mycket humor

Fredag, 6 februari klockan 17:00 är det dags för ännu en jazzig after work hos Farbror Nikos, den här gången med gitarristen, sångaren och låtskrivaren Andy Fite. Samtidigt kan du njuta av Farbror Nikos medelhavsinspirerade mat och / eller ta ett glas vin, öl eller läsk.

Jazzgitarristen, sångaren och låtskrivaren Andy Fite uppträder på Farbror NikosAndy Fite – Jazz Comic Philosopher

Som gitarrist hämtar han inspiration från Charlie Parker, Lennie Tristano, Bach, Brahms och Chopin – och 1930-talets rytmgitarrister. Som sångare har han jämförts med Frank Sinatra och Michael Bublé.

Andy Fite har också skrivit över 500 låtar som hämtar traditionen av “Great American Songbook” till nutiden på en ofta humoristiskt vy på livets och kärlekens olika situationer.

Han har uppträtt i Nordeurope som “Jazz Comic Philosopher” och spelat med andra musiker som Red Mitchell, Kenny Clarke, Billy Eckstine, Connie Crothers, Bob Casanova, Sheila Jordan och många fler.

Andy Fite är lärare. Han jobbar i sin egen studio och på Kulturama. Dessutom har han varit gästföreläsare på Kungliga Musikakademin och andra skolor i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland.

Helkväll hos Farbror Nikos

Restaurangen öppnar klockan 17:00. Farbor Nikos kommer att servera ett flertal moderna medelhavsrätter från lunchmenyn men även överraska med några specialare. Kanske grekiska smårätter, mezedes som vinbladsdolmar, elefantbönor i tomatsås och taramosalata? Självklart kommer det även att finnas alternativ till vegetarianer.

Till det kan du välja vin, öl, prosecco, cider, läsk eller mineralvatten. Kvällen slutar runt klockan 21:00.

Boka bord!

För att du garanterat får plats, rekommenderar vi att du bokar bord på tel. 08 – 46 200 17. Om du redan kommer klockan 17:00 kan du i lungn och ro äta innan Andy Fite börjar uppträda kring 18:30.

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: