1-31 augusti: Titti Schmidt ställer ut på Farbror Nikos café & galleri

Farbror Nikos café, restaurang och galleri öppnar höstens utställningssäsong med en utställningen Faces as landscapes av Titti Schmidt.

“Jag målar i tusch och akryl där favoritmotiven är ansikten (även om det händer att även andra motiv slinker med). Det finns så mycket att upptäcka i ansikten. De är som människors alldeles egna, unika landskap. Att få fram stiliserade ansikten är vad jag har ägnat mig mest åt på senaste tiden, ofta med starka färger där jag försökt framhäva det som är typiskt för just detta ansikte”, förklarar konstnären Titti Schmidt.

“Min inspiration hämtar jag från människor jag mött, ansikte mot ansikte, eller från människor vars ansikten jag helt enkelt bara fascineras av. Mina slutresultat hamnar dock i regel ganska långt från originalen”, fortsätter hon.

Läs mer om aktuella & tidigare utställningar i Stockholm…

Titti Schmidt ställer ut på Farbror Nikos

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: