Augusti 2017: Ulla Kristina Jansson Wall ställer ut på Farbror Nikos café & galleri

Konstnären Ulla Kristina Jansson Wall ställer ut ”Den tysta musiken” med inre bilder, sorg och glädje i Farbror Nikos lilla café- och utställningslokal fram till sista augusti 2017.

Ulla är utbildad pianist, kammarmusiker och pianopedagog. Hon har gått i Sveriges Radios musikskola på Edsberg slott där hon studerade hos Prof. Hans Leygraf. Hon har också besökt Musikhögskolan i Stockholm samt Staatliche Hochschule für Musik und Theater i Hannover, Tyskland.

Hur Ulla började måla

”Efter en stor tragedi, när min älskade make hastigt avled, orkade jag inte spela, och inte ens höra musik”, berättar Ulla. ”Men jag kände att jag ändå måste uttrycka mina starka känslor, sorg, humor och mycket kärlek, på ett annat sätt”.

Ullas far målade och hennes bror var också en MYCKET fin konstnär. ”Att måla har för mig blivit ett sätt att leva, som naturlig medicin för mitt ganska köra jag (…), förklarar hon.

Läs mer om aktuella & tidigare utställningar i Stockholm…

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d