Augusti 2018: Kennet Lindquist & Léon Wahlberg ställer ut på Farbror Nikos café & galleri

4 – 31 augusti gästas Farbror Nikos café & galleri av en utställning med verk av Kennet Lindquist och Léon Wahlberg. På lördag, 4 augusti klockan 13:00 – 16:00 är du välkommen på deras vernissage.

Kennet Lindquist

Kennet Lindquist använder ofta akryl, spray och kollage i sin konst. Men inget är förbjudet, även olja förekommer flitigt.

Även om tekniken varierar finns alltid färgerna där: röd, orange, gul, grön, blå och lila. Ja, just det – färgerna från HBTQ-flaggan.

-Jag har alltid älskat färger, redan som barn målade jag färgglatt, säger han.

Ibland finns också ett hbtq-motiv i tavlan, men långt ifrån alltid. Ännu oftare är det abstrakta motiv, som går att tolka på flera sätt för den som vill.

Kennet har haft flera utställningar de senaste åren, ibland solo och ibland tillsammans med andra. Han har nyss avslutat en 1-årig konstutbildning i Vårdinge, Sörmland.

I år har han fyllt 52 år. “Äntligen”, som han säger.

Läs mer om aktuella & tidigare utställningar i Stockholm…

Léon Wahlberg

Léon Wahlberg började måla sedan han 1998 kommit tillbaka från en fem års vistelse på ett Buddhist Center i USA där han praktiserat i japansk zenbuddhistisk tradition.

Han har sedan haft utställningar bland annat här på Farbror Nikos.

Hans favoritmaterial är att arbeta med gjutrören där hans känsla för former och linjer kommer fram på ett mjukt och följsamt sätt. Han målar även på canvas med akrylfärg där man ofta ser ansikten vars ögon betraktar dig.

På sin fritid sjunger Léon och han kommer även på vernissagen att framträda med sång.

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En tanke på “Augusti 2018: Kennet Lindquist & Léon Wahlberg ställer ut på Farbror Nikos café & galleri

  1. Som en av utställarna denna månad vill jag önska er alla välkomna till en avslutning ”finissage” den 31/8 mellan 17,00 – 20,00 en afterwork med sång, historier om oss själva och konsten samt en auktion på ett konstverk där man fritt skriver upp vad man vill betala för ett konstverk, utvalt av Léon. Man skickar sedan sms till 0739943415 och jag skriver upp på en tavla hur mycket priset är uppe i för tillfället och så får man fortsätta att bjuda ifall man fortfarande är intresserad av konstverket.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: