April 2019: Dockmakaren Alex Howes illustrationer gästar Farbror Nikos café & galleri

Hela april 2019 gästas Farbror Nikos café & galleri av Alex Howes illustrationer. Alex är en frilansande illustratör och dockmakare från England som bestämde sig för att lämna London och flytta till Stockholm ett par år sen.

Efter examen tilldelades hon priset Emerging Talent Prize in illustration och jobbar nu på sin först barnbok Vem Är Vilse som handlar om en katts oförtröttliga sökande efter sin husse som tappat bort sig i staden. Bildboken var publicerad genom Natur & Kultur under våren 2018. Hennes nästa bildbok med Natur & Kultur kommer att publiceras på hösten 2019.

Cat – illustration av Alex Howes

Alex började sin karriär i animation arbetandes i projekt som Fåret Shaun, samt den Oscarsnominerade animerade filmen Pirates. Animering har i hög grad påverkat hennes förhållningssätt till bildskapandet. Genom konst kan man skapa berättelser. Berättelser om de hemligheter och excentriciteter som gömmer sig strax under ytan på till synes vardagliga upplevelser och händelser, och med karaktärer som uttrycker alla olika små egenheter som vi människor kan ha.

För mer information se hemsidan www.alexhowes.com

Publicerad av Konstantin Irina

Marknadschef med fokus på digital tillväxt på Philips, Electrolux, ICA, SCA / Essity och Arbetsförmedlingen. Bloggare och påverkare i Nacka, belönad med utmärkelsen Årets Nackabo, ett demokratistipendium och Arne Nyhammer-stipendiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s