April 2019: Dockmakaren Alex Howes illustrationer gästar Farbror Nikos café & galleri

Hela april 2019 gästas Farbror Nikos café & galleri av Alex Howes illustrationer. Alex är en frilansande illustratör och dockmakare från England som bestämde sig för att lämna London och flytta till Stockholm ett par år sen.

Efter examen tilldelades hon priset Emerging Talent Prize in illustration och jobbar nu på sin först barnbok Vem Är Vilse som handlar om en katts oförtröttliga sökande efter sin husse som tappat bort sig i staden. Bildboken var publicerad genom Natur & Kultur under våren 2018. Hennes nästa bildbok med Natur & Kultur kommer att publiceras på hösten 2019.

Cat – illustration av Alex Howes

Alex började sin karriär i animation arbetandes i projekt som Fåret Shaun, samt den Oscarsnominerade animerade filmen Pirates. Animering har i hög grad påverkat hennes förhållningssätt till bildskapandet. Genom konst kan man skapa berättelser. Berättelser om de hemligheter och excentriciteter som gömmer sig strax under ytan på till synes vardagliga upplevelser och händelser, och med karaktärer som uttrycker alla olika små egenheter som vi människor kan ha.

För mer information se hemsidan www.alexhowes.com

Läs mer om aktuella & tidigare utställningar i Stockholm…

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d