Frappé – recept på grekiskt iskaffe – enkelt & snabbt

Äkta grekisk frappé på Farbror Nikos uteservering

Om på grekiska restaurangen Farbror Nikos uteservering på Södermalm eller på en strand på Naxos, Santoroni, Kreta eller Korfu på sommaren så får en svalkande kaffedryck inte saknas: Grekiska iskaffet frappé. Godare än islatte.

Så görs ett äkta grekiskt iskaffe enkelt & snabbt, frappé:

  • Ta ett kylskåpskylt högt glas.
  • Lägg i två teskedar av spraytorkade pulverkaffet Nescafé Classic. Farbror Nikos tar ibland tom två matskedar av pulverkaffet för att göra extra stark frappé.
  • Häll i socker efter smak: Inget socker (σκέτο), två teskedar (lagom / μέτριο) eller tre teskedar (söt / γλυκό).
  • Häll i 1/2 dl kallt vatten.
  • Mixa med mjölkskummix, stavmixer eller en frappévisp tills det blir fluffigt. Även shaker kan funka. Så får din frappé sin typiska krämiga lock av kaffeskum.
  • Släng i tre – fyra isbitar.
  • Häll i 1/2 till 1 dl komjölk, osötad havre- eller sojamjölk efter smak.
  • Häll i långsamt mer kallt vatten tills glaset är fullt.
  • Rör om lite med ett sugrör.
  • Drick ur sugröret.

Sugen på en frappé men orkar inte fixa?

I så fall är du välkommen till grekiska restaurangen Farbror Nikos café & galleri på Södermalm, Katarinavägen 19. Vi har öppet vardagar, klockan 9:00 – 16:00.

Drick din frappé hos oss, inne eller på uteserveringen. Eller ta med till jobbet, parken, stranden eller hemmet.

Äkta grekisk frappé på Farbror Nikos uteservering på Södermalm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s