Lunch tips på Södermalm: Vegetarisk moussaka med potatis & tzatziki

Vegetarisk moussaka med potatis och aubergine är en av de mest populära lunchrätterna på grekiska lunch restaurangen Farbror Nikos på Södermalm. Det finns olika recept för vegetarisk moussaka men vad innehåller vårt recept egentligen?

Moderna versionen av grekisk moussaka skapades av kocken och kokboksförfattaren Nikolaos Tselementes på 1920-talet. Enligt hans recept består moussaka av tre lager som lagas var för sig innan de kombineras för att bli klara i ugnen.

Vegetarisk moussaka – gluten- & laktosfritt

Vad innehåller Farbror Nikos recept för vegetariska moussaka?

Farbror Nikos lagar sin vegetariska moussaka med mycket kärlek på plats i restaurangens kök på Södermalm – utan några snabba puckar. I hans recept för vegetarisk moussaka ingår bl.a.:

Den serveras som dagens rätt med blandad sallad, äkta grekisk tzatziki med vitt bröd, kaffe / te och måltidsdryck. Farbror Nikos vegetariska moussaka finns också för avhämtning och hemleverans med Foodora och Godsmak.

Härligt med aubergine i vegetarisk moussaka
Härligt med aubergine i vegetarisk moussaka