Vegetarisk moussaka med potatis & aubergine älskas som lunch på restaurangen Farbror Nikos på Söder. Vår vegetarisk moussaka är kanske rentav stans bästa.

Vegetarisk moussaka hos Farbror Nikos – vad innehåller den?
Vår grekiska restaurangen på Södermalm lagar sin smaskiga vegetarisk moussaka med mycket kärlek på plats i restaurangens kök på Södermalm – utan några genvägar, utan halvfabrikat och långsamt.
Grekiska restaurangen Farbror Nikos i Stockholm har 10 vegetariska lunchrätter på menyn, nästan som en äkta vegetarisk restaurang i Stockholm.

I hans recept för hemlagad vegetarisk moussaka ingår bland annat:
- Aubergine som grekerna älskar i många av sina små- och huvudrätter men främst vegomoussaka
- Färsk potatis istället för färdigkokta som många andra restauranger kör.
- Zucchini eller melizanes som grekerna säger.
- Morötter
- Riven italiensk parmesanost
- Gluten- & laktosfri béchamelsås för dig som inte tål gluten eller laktos
Farbror Nikos vegetariska moussaka funkar alltså för dig som inte tål laktos eller som föredrar en glutenfri lunch.

Vad ingår i vegetarisk moussaka som dagens lunch på Farbror Nikos?
Farbror Nikos goda vegetariska moussaka serveras som dagens lunch i Slussen med
- blandad sallad – ruccola och annat gott
- äkta grekisk tzatziki alternativt grekisk jungfruolja om du är vegan eller inte tål mejeriprodukter
- citronskiva för extra syra
- färskt bröd alternativt glutenfritt bröd om du inte tål gluten
- Zoegas Dark Zenith bryggkaffe eller te
- måltidsdryck och vatten

Stamgästen Ingrid Ekström skriver så här på restaurangkartan.se om Farbror Nikos vegetariska moussaka:
Jag äter ofta lunch på Södermalm och hamnar då oftast hos grekiska restaurangen Farbror Nikos. Mest förtjust är jag i deras vegetariska moussaka som de lagar från ax till limpa i restaurangens kök.