Grekiska maträtter med aubergine: Moussaka, briam, imam & auberginedipp

Vegetarisk moussaka utan auberginer går inte

Aubergine är en mycket populär grönsak i många recept i Grekland och får inte heller saknas i lunchrätten moussaka med nötfärs och vegetarisk moussaka på grekiska restaurangen Farbror Nikos på Södermalm, för avhämtning eller hemleverans med Foodora, Godsmak och Bolt Food.

I vilka grekiska lunchrätter ingår aubergine?

  • Moussaka med potatis och nötfärs
  • Vegetarisk moussaka
  • Melitzanosalata (vegetariskt), någon slags auberginedipp som serveras som smårätt / meze
  • Papoutzakia, med bl.a. nötkött fyllda auberginehalvor som gratinerats i ugnen
  • Skordostoumbi (vegetariskt), som papoutsakia men fyllda med tomat och vitlök samt kryddade med vinäger. Förekommer på Ioniska öarna
  • Melitzanes imam (vegetariskt), stekta auberginehalvor fyllda med vitlök, lök och tomat, kryddade med muskatnöt
  • Briam (vegetariskt), olika ugnsbakade grönsaker i olivolja
  • Grillade eller stekta aubergineskivor (vegetariskt)
Gratinerad aubergine
Gratinerad aubergine

Luncha Farbror Nikos moussaka!

Farbror Nikos moussaka på restaurangens lunchmeny är kanske Stockholms bästa. Den…

Aubergine får inte heller saknas i Farbror Nikos moussaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s