Loreen Talhaoui – Eurovisionen-vinnaren Loreen Talhaoui besökte oss

Sångerskan Loreen Talhaoui vann med Euphoria först Melodifestivalen och därefter Eurovisionen 2012. Loreen Talhaoui besökte oss samma år i december.

Sångerskan Loreen Talhaoui som vann Eurovisionen med Euphoria på bild med farbror Nikos till höger och Grigoris till vänster
Loreen Talhaoui med farbror Nikos till höger och Grigoris till vänster

2004 deltog Loreen i talangtävlingen Idol där hon kom på fjärde plats. 2011 nådde Loreen Talhaoui i Melodifestivalen till andra chansen med låten My Heart is Refusing Me. Här kommer Loreen video för My Heart is Refusing Me.

Loreen Talhaoui vann Eurovisionen 2012

2012 vann Loreen Talhaoui Melodifestivalen med låten Euphoria, skriven av kända svenska låtskrivaren Thomas G:son. “Vi är så för jävla glada att Loreen vann, och vi är övertygade om att vi har en sjuhelvetes chans att ta hem Eurovision Song Contest i år. Vem ska kunna hota fantastiska Loreens sång, hitfeeling och egenhet?”, skrev då hbtq-tidningen QX.

Därefter tävlade Loreen för Sverige i semifinalen 2 i Eurovision Song Contest i Baku, Azerbajdzjan. I finalen, 26 maj, vann hon hela Eurovisionen med Euphoria.

Här kommer Loreen Talhaouis uppträdande i Eurovisionen-finalen med Euphoria.

Sångerskan slog rekord i att få flest tolvor (8 stycken). Det var femte gången genom tiderna som Sverige vann Eurovisionen. Undrar hur det kommer att gå för favorittippade El Diablo från Cypern i Eurovisionen 2021.

I december 2012 spelade hon in en ny musikvideo på Katarinavägen 19 på Södermalm som även inhyser grekiska restaurangen Farbror Nikos. Loreen köpte något kaffe på Farbror Nikos och ställde upp på foto med Nikos och Grigoris.

2020 gjorde sångerskan skådespelardebut i musikalkomedien Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga med bland annat Will Ferrell.

Här kommer hennes Instagram-konto om du vill följa henne:

https://www.instagram.com/loreenofficial/

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: