Grekisk mat på Youtube – 5 kanaler att lära sig laga grekisk mat

Grekisk mat: Vegetariska och veganska rätter i Ayia Marina på Egina ö

Grekisk mat, både laga & äta, är kul. Men du behöver kanske recept på grekisk mat eller inspiration på grekiska maträtter. 5 grekiska kockar att följa på Youtube:

1. Akis Petretzikis – 440.000 prenumeranter

Akis Petretzikis, egentligen Georgios Evlampios (Akis) Petretzikis, visar både mer utförliga matlagningsprogram och snabba klipp på två minuter. Han lagar traditionell grekisk mat, internationella maträtter, grekiska efterrätter, grekiska veganska recept och har teckentolkning på många matlagningsprogram.

Akis Petretzikis är född och uppvuxen i Thessaloniki där han började arbeta i familjeföretaget när han var 16 år gammal. När han fyllde 18 år flyttade han till Aten för att studera redovisning och ekonomi vid tekniska utbildningsinstitutet i Aten. Han började också studera i en kulinarisk skola. 2010 deltog Akis i populära matlagningsshowen Mästarkocken som han vann sex månader senare.

2. Dimitra’s dishes – 134.000 prenumeranter lär sig laga grekisk mat

Dimitra har drivit ett matcafé i 10 år och bor i USA. Hon visar hur man gör grekiska smörgåsar, grekiska pålägg, grekiska efterrätter, grekiska soppor, grekiska vegetariska maträtter m.m.

“Jag växte upp i en traditionell grekisk familj i New York. Alla våra måltider var hemlagade. Varje glada sammankomster ägde rum runt ett bord fullt av utsökt mat som delades med nära och kära. Mina somrar som jag tillbringade med att besöka familjen på den vackra ön Kreta är fyllda med minnen om att träffa farföräldrar, kusiner, mostrar och farbröder i en avslappnad glad miljö och igen: dela på hemlagad mat samtidigt som jag skapar minnen och traditioner som nu får jag passera ner till mina egna barn”, förklarar hon på sin hemsida.

3. Greek cooking by Katerina – 44.800 prenumeranter

Katerina Moustaka bor i Grekland och vill med hjälp av kanalen visa hur man lagar typiska grekiska maträtter. Bland de grekiska maträtterna hon lagar finns grekiska soppor, grekiska efterrätter, grekiska festrätter, grekiska veganska rätter, grekiska pajer etc.

“Jag delar gärna med mig mer än 30 års erfarenhet av matlagning och jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration och idéer för din dagliga matlagning, ditt festbord, dina söta och salta skapelser. Matlagning är ju ändå kreativitet, kärlek och bjuda på sig själv!”, förklarar Katerina.

4. Ken Panagopoulos – 21.900 prenumeranter sugna på grekisk mat

Ken Panagopoulos lagar enkla traditionella grekiska maträtter. Bland dessa finns grekiska low carb-maträtter, syndiga grekiska efterrätter, grekiska smårätter / meze och grekiska vegetariska maträtter.

5. Diane Kochilas – 10.700 prenumeranter

Diane Kochilas är känd matexpert som också har skrivit böcker. Hon visar hur du lagar bland annat hälsosamma grekiska maträtter.

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: