Suzan Habib – konstnär från Afghanistan ställer ut After Rain

Suzan Habib, konstnär & formgivare som växte upp i Afghanistan, gästar i augusti 2021 våra väggar med utställningen After Rain.

Vem är Suzan Habib?

Suzan Habib är en konstnär och formgivare som växte upp i Afghanistan. Hon flyttade som 16-åring till Stockholm, Sverige.

“Min konst och målningar har varit och är ett sätt för mig att uttrycka och förmedla mina upplevelser av samhället och människor, detta är det centrala i allt jag skapar”, förklarar hon.

Porträttmåleri har varit och är en stor del av hennes praktik. Teknik och färgsättning har varierat under åren, framförallt de senaste fyra åren efter ett avbrott på många år.

Suzan Habib med tavlan Cash
Suzan Habib med tavlan State of minde

Shattered country och Crossroads

Shattered country heter Suzans första serie målningar som kom till sommaren 2017 efter att ha fått erbjudandet av Svenska Afghanistankommitten att ställa ut i samband med the International Afghan Film Festival på Dieselverkstaden.

Konstnärens andra serie Crossroads skapades under 2017/2018 och ställdes ut på Mångkulturellt Centrum under en månads tid med vernissage och filmvisning. 2018 ställdes Crossroads också ut på Dieselverkstaden även denna gång i samarbete med Svenska Afghanistankommitén.

Madness av Suzan Habib
Madness av Suzan Habib

Instant Gratification

Suzan Habibs senaste utställning Instant Gratification visades på Juste Gallery på Heleneborgsgatan i Hornstull januari 2021.

“Jag hade förberett med många nya verk där tekniken och färgsättningen hade fått nytt språk, nämligen spray färg och tuschpennor blandat med akryl. Det nya sättet att skapa har fått mig experimentera med färger och tekniker mer fritt och känns som en pusselbit som föll på sin plats”, förklarar hon.

Time for varnish av Suzan Habib
You cannot see av Suzan Habib

Aktuell utställning: After Rain

Utställningen After Rain kommer att visas på Farbror Nikos café & galleri på Katarinavägen 19 mellan augusti 17 och 30 under följande tider:

Måndag
09:00 – 16:00
Tisdag
09:00 – 16:00
Onsdag
09:00 – 16:00
Torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 16:00
Lördag
Stängd
Söndag
Stängd

Information om tidigare utställningar i Stocholm och du ställer ut på Farbror Nikos.

Kontakta Suzan Habib

Om du vill veta mer om Suzan Habibs konst får du gärna besöka suzanhabib.com och instagram.com/suzanhabibart eller kontakta henne på tel. 076-2911143 eller artbysuzanhabib@gmail.com.

Afghanistan behöver ditt stöd!

Afghanistan behöver ditt stöd mer än någonsin. Bidra till Svenska Afghanistankommittens fortsatta arbete i landet. Swisha valfritt belopp till 9007808 eller sätt in en gåva på PG 90 07 80-8.

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: