Anna-Karin Svedjestrand utställning på Södermalm oktober 2021

Anna-Karin Svedjestrand med en utställning på temat tigrar i kända Stockholmsmiljöer gästar i oktober 2021 Farbror Nikos på Söder.

Anna-Karin började måla i tjugoårsåldern. Då gick hon på Sunderby FHSK utanför Luleå där hon studerade konst. Efter det har hon målat och ställt ut under hela sitt liv. Anna-Karin är 51 år idag.

Anna-Karin Svedjestrand: Tiger i Slussen - konstutställning på Södermalm
Anna-Karin Svedjestrand: Tiger i Slussen – konstutställning på Södermalm

Det har blivit många utställningar i Sverige och utomlands. Några av hennes finaste minnen är en utställning på Art Mora Gallery i Chelsea, New York och utställningen med Erling Johansson på Väsby Konsthall. I maj 2021 gästade hon också Farbror Nikos café & galleri.

Anna-Karin Svedjestrand känd för sina tigrar

Anna-Karin Svedjestrand är mest känd för att hon målar tigrar. När hon säljer en tiger-målning ger konstnären en andel av pengarna till tigrarna via Världsnaturfonden / WWF.

Tigern är den största medlemmen i kattfamiljen. Tidigare kunde man hitta tigrar ända från Turkiet i väst till Ryssland i öst, men idag finns de bara kvar i ett tiotal länder i Asien. Världsnaturfonden jobbar med att öka antalet tigrar i världen.

Anna-Karin Svedjestrand: Tiger framför Katarinahissen - konstutställning på Södermalm
Anna-Karin Svedjestrand: Tiger framför Katarinahissen – konstutställning på Södermalm

Mer information om henne hittar du på www.svedjestrand.se där du kan se fler målningar och höra av dig on du vill köpa någon av Anna-Karins bilder.

Anna-Karin Svedjestrand: Tiger på Södermalm - konstutställning på Södermalm
Anna-Karin Svedjestrand: Tiger på Södermalm – konstutställning på Södermalm

Utställning & lunch?

Du är välkommen att besöka Farbror Nikos för att titta på hennes utställning, äta lunch, fika eller ta ett glas vin eller öl. På vår meny finns klassiska grekiska varmrätter, sallader och soppor, glutenfri lunch och vegetariska alternativ.

Publicerad av Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: