Anna-Karin Svedjestrand sommar utställning på Södermalm

Anna-Karin Svedjestrand med en utställning på temat tigrar i kända Stockholmsmiljöer gästar Farbror Nikos på Söder maj – juli 2022.

Anna-Karin började måla i tjugoårsåldern. Då gick hon på Sunderby FHSK utanför Luleå där hon studerade konst. Efter det har hon målat och ställt ut under hela sitt liv. Anna-Karin är 52 år idag.

Anna-Karin Svedjestrand: Tiger i Slussen - konstutställning på Södermalm
Anna-Karin Svedjestrand: Tiger i Slussen – konstutställning på Södermalm

Det har blivit många utställningar i Sverige och utomlands. Några av hennes finaste minnen är en utställning på Art Mora Gallery i Chelsea, New York och utställningen med Erling Johansson på Väsby Konsthall. I maj 2021 gästade hon också Farbror Nikos café & galleri.

Anna-Karin Svedjestrand känd för sina tigrar

Hon är mest känd för att hon målar tigrar. När hon säljer en tiger-målning ger konstnären en andel av pengarna till tigrarna via Världsnaturfonden / WWF.

Tigern är den största medlemmen i kattfamiljen. Tidigare kunde man hitta tigrar ända från Turkiet i väst till Ryssland i öst, men idag finns de bara kvar i ett tiotal länder i Asien. Den är starkt hotad och de senaste 100 åren har antalet tigrar i det vilda minskat dramatiskt från 100 000 till så få som 3 200 för 12 år sedan.

Världsnaturfonden jobbar med att öka antalet tigrar i världen.

Tigrarna behöver större och mer sammanhängande områden för att kunna överleva som art och för att öka i antal. WWF jobbar därför med att

  • identifiera viktiga områden som är i behov av skydd, exempelvis ”korridorer” som binder samman redan skyddad mark så att tigrarna kan röra sig däremellan.
  • få regeringar och beslutsfattare att skydda större områden och förvalta dem bättre genom olika typer av påverkansarbete. WWF är med vid olika möten och förhandlingar och driver på för att beslut som är bra för tigrarna ska fattas, exempelvis att de områden vi identifierat som viktiga ska få skydd.
  • all tjuvjakt på tiger ska upphöra.
  • se till att även handeln med tigerdelar och produkter framställda från tigrarna upphör.
Anna-Karin Svedjestrand: Tiger framför Katarinahissen - konstutställning på Södermalm
Anna-Karin Svedjestrand: Tiger framför Katarinahissen – konstutställning på Södermalm

Mer information om henne hittar du på www.svedjestrand.se där du kan se fler målningar och höra av dig on du vill köpa någon av Anna-Karins bilder.

Anna-Karin Svedjestrand: Tiger på Södermalm - konstutställning på Södermalm
Anna-Karin Svedjestrand: Tiger på Södermalm – konstutställning på Södermalm

Utställning & lunch?

Du är välkommen att besöka Farbror Nikos för att titta på hennes utställning, äta lunch, fika eller ta ett glas vin eller öl. På vår meny finns klassiska grekiska varmrätter, sallader och soppor, glutenfri lunch och vegetariska alternativ.

Publicerad av Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: