Koulourakia – recept för grekiska påskkakor med apelsin

Grekiska påskkakor eller koulourakia är traditionella grekiska kakor gjorda på smör. Påskkakorna smakar vanilj & apelsinskal. De toppas ibland med sesam. Koulourakia är perfekta till grekiskt kaffe, frappé, latte eller cappuccino. Men visst smakar de grekiska påskkakorna lika gott med te, varm choklad eller ett glas mjölk, om nu vanlig mjölk, havre-, soja- eller mandelmjölk.Fortsätt läsa “Koulourakia – recept för grekiska påskkakor med apelsin”

Farbror Nikos avslöjar sina bästa kakrecept i magasinet BAKA

Aller Medias magasin BAKA överraskar i årets andra nummer med ett reportage på fyra och en halv sidor hos Farbror Nikos där han berättar om sitt café, sina gäster och hans syn på jobb och mat. Han avslöjar också sina “hemliga” recept på baklava, de grekiska mandelkakorna kourabies och påskkakorna koulourakia.