Cesarsallad med kyckling & dressing – allt om ceasarsallad

Cesarsallad original recept innehåller grön bladsallad, vitlök, olivolja, ägg, citronjuice, worcestershiresås, krutonger & parmesan. Vem uppfann cesarsallad? Rätten låter kanske italiensk men skapades ursprungligen i Tijuana, Mexiko på 1920-talet. Enligt legenden ska den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini hittat på receptet på USA:s nationaldag, 4 juli 1924. Det var en hektisk dag med mycket gäster. MatenFortsätt läsa “Cesarsallad med kyckling & dressing – allt om ceasarsallad”

Farbror Nikos avslöjar sina bästa kakrecept i magasinet BAKA

Aller Medias magasin BAKA överraskar i årets andra nummer med ett reportage på fyra och en halv sidor hos Farbror Nikos där han berättar om sitt café, sina gäster och hans syn på jobb och mat. Han avslöjar också sina “hemliga” recept på baklava, de grekiska mandelkakorna kourabies och påskkakorna koulourakia.

Nytt på Farbror Nikos meny: moussaka med potatis & nötfärs

Grekiska restaurangen Farbror Nikos café & galleri på Södermalm i Stockholm serverar nu inte bara en vegetarisk version av grekiska matklassikern moussaka utan även en för dig som gillar köttfärs.