Koka bulgur – recept på att snabbt & enkelt koka bulgur

Koka bulgur är enkelt och tar inte lång tid eftersom bulgurgrynen redan har förbehandlats med ånga för kortare koktid. Det finns dock 2-3 olika sätt att koka bulgur. Kokt bulgur passar underbart till sallader, att fylla vinbladsdolmar eller kåldolmar med, att göra biffar med, till grytor och med kött, fisk, kyckling, bästa gyros, grillad halloumiFortsätt läsa “Koka bulgur – recept på att snabbt & enkelt koka bulgur”

Grekisk yoghurt – innehåll, märken & användning för grekisk yoghurt

Grekisk yoghurt görs på pastöriserad mjölk, pastöriserad grädde och yoghurtkultur. Olika märken innehåller olika mycket fett och protein. Kommer yoghurten verkligen från Grekland? Beteckningen grekisk yoghurt kan vara lite missvisande. Inte alla produkter som kallas så är tillverkade i Grekland eller använder sig av ingredienser från Grekland. Namnet är alltså inte skyddat. Yoghurten från ArlaFortsätt läsa “Grekisk yoghurt – innehåll, märken & användning för grekisk yoghurt”

Grilla halloumi – 8 tips för att grilla halloumi snabbt & enkelt

Grilla halloumi till lunch, middag & fest är enkelt. Här kommer tips för att grilla halloumi som inte faller sönder och ramlar genom grillgallret. 8 tips för att grilla halloumi utan krångel Så här bör du grilla halloumi utan att osten bränns vid, blir för hård eller faller sönder. Se upp för fällorna markerade medFortsätt läsa “Grilla halloumi – 8 tips för att grilla halloumi snabbt & enkelt”

Mozzarella gravid – får man äta mozzarella när man är gravid?

Mozzarella som gravid kan man äta. Det säger Livsmedelsverkets listeria råd som baserar på en ny riskvärdering av mozzarella för dig som gravid. Orolig som gravid när du äter mozzarella? Gravida kan få diffusa influensaliknande symptom av listeria. Infektionen kan då spridas till fostret. I allvarliga fall leder listeriasmittan till missfall eller att barnet blirFortsätt läsa “Mozzarella gravid – får man äta mozzarella när man är gravid?”

Kalamataoliver – oliver från Kalamata – allt om kalamataoliver

Kalamataoliver är grekiska kalamonoliver som skördas i distriktet Kalamata på grekiska fastlandet enl. nya EU-regler för oliver. Läs mer om kalamataoliver. Hur smakar kalamataoliver? Oliverna är salta och fruktiga men samtidigt neutrala som gör att de passar till många maträtter och drycker. De kan kännas lätt bittra ibland eftersom oliver innehåller polyfenol. Hur ska kalamataoliverFortsätt läsa “Kalamataoliver – oliver från Kalamata – allt om kalamataoliver”

Recept tzatziki med yoghurt, vitlök & en droppe honung

Recept på tzatziki finns det många. Här kommer Farbror Nikos “hemliga” recept på tzatziki som vi både serverar på vår restaurang & äter hemma. På vår grekiska restaurang på Söder serveras äkta grekisk tzatziki enligt receptet nedanför i små, söta skålar med färskt bröd till alla rätter, om det nu är moussaka, bästa gyros iFortsätt läsa “Recept tzatziki med yoghurt, vitlök & en droppe honung”