Uteservering Stockholm – restaurang & uteservering på Södermalm

Uteservering i Stockholm för lunch, fika eller cava är underbart när vädret stämmer. Restaurang Farbror Nikos har en fin uteservering på Södermalm.

Bästa uteservering i Stockholm?

Grekiska restaurangen Farbror Nikos har en rökfri uteservering i Stockholm på Södermalm, Katarinavägen 19, på gångavstånd till Slussen, Medborgarplatsen, Nytorget och Gamla stan.

Här kan du njuta av god matdagens lunch, vegetarisk lunch eller glutenfri lunch. Du kan dricka en Zoegas kaffe, grekisk frappé, iskaffe, Mythos öl, vin eller annat läskande. Vi har då klart fullständiga rättigheter.

Du beställer i kassan men vi kommer ut med mat och dryck. Det är bekvämare och corona-säkrare.

Restaurang Farbror Nikos uteservering på Katarinavägen i Slussen på Södermalm
Restaurang Farbror Nikos uteservering på Katarinavägen i Slussen på Södermalm i Stockholm

Välj själv uteservering – 3 att välja mellan

Farbror Nikos har tre olika uteserveringar runt restaurangen på Katarinavägen intill Slussen på Södermalm:

  • Intill ingången till vår lilla och stora lokal direkt på Katarinavägen har vi mindre träbord och -stolar för max. 2 personer var.
  • Efter vår lilla lokal har vi en större serveringsyta med färgglada bord och stolar som kan flyttas utifrån storleken på sällskapet. Serveringsytan är omgiven av planteringar och mer skyddad från gångtrafiken.
  • Efter stora serveringsyta har vi en populär stenpaviljong som är svalare och bjuder på en underbar utsikt över Gamla stan, Skeppsholmen och Djurgården.
  • Solig uteservering på Katarinavägen på Södermalm i Stockholm
  • Grekiska restaurangen Farbror Nikos uteservering
  • Populära paviljongen är svalare och bjuder på en underbar utsikt

Uteservering i Stockholm för alla tillfällen

Från serveringen med trämöbler kan du njuta av att titta på folk som flanerar mellan Slussen och Tjärhovsplan eller turister som ska till Fotografiska museet eller utsikten från Fjällgatan. Du som ska vidare till Finland kan ta ett glas öl, vin eller cava och vänta här på Finlandsbåtens avgång i Stadsgården.

Nu när biltrafiken över Katarinavägen mot nya Slussen är avstängd störs du inte heller i trevliga samtal, jobbmöten eller när du läser en bra bok och dagens tidning. Farbror Nikos uteservering har faktiskt förevigats i fotoboken Livet i Norden.

Utsikt över Saltsjön och Gamla stan

Intill restaurangen Farbror Nikos uteservering finns en av Stockholms bästa utsiktsplatser på Katarinavägen varifrån du ser Gamla stan med Skeppsbron, Saltsjön med sitt båtliv, Nationalmuseet, Skeppsholmen, Slussen och Stadsgården.

Tävlingen Volvo Ocean Race, ostindiefararen Götheborg, ankomsten av Gyllene bron, besök av krigsskepp från hela världen eller kungliga slupen Vasaorden när kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifte sig är några av de speciella tillfällen att stå här.

Höjden och närheten till Saltsjön gör också att det fläktar skönt på sommaren när det kan vara kokande hett i stan.

Grekiska restaurangen Farbror Nikos uteservering på Södermalm
Samsungs segelbåt framför Skeppsholmen och Nordiska Museet i ÅF Stockholm Gotland Runt – sett från utsiktsplatsen på Katarinavägen 19

%d bloggare gillar detta: