Grekiskt bageri, grekiskt café & grekiskt konditori – guide

Grekiskt bageri, café eller konditori är bra att hitta i Stockholm, Malmö, Göteborg eller på annan ort om du är sugen på en frappé, grekiska efterrätter, grekiska kakor, grekiskt lantbröd m.m.

Grekiskt bageri, café & konditori i Stockholm

I Storstockholm finns ett antal grekiska bagerier, grekiska caféer och koditorier däribland Bread Factory i Sundbyberg och i Arlandastaden, Greek Gourmeterie på Sveavägen, Café Volta i Sundbyberg, Franklin i Vasastan, Jannis café & bageri i Bromma, Café freddo i Sjöstaden…

Grekiska bakelser och filodegspajer på grekiska bageriet Bread Factory i Sundbyberg

Bread Factory i Sundbyberg

Bread Factory är ett grekiskt stenugnsbageri och café i Sundbyberg. De har butiksförsäljning, catering och leverans av färskt bröd däribland grekiskt lantbröd, grekiskt surdegsbröd, traditionell Margarita m.m.

Men även grekiska småkakor / tekakor som koulourakia, kondisbitar som ekmek, Kok, kataifi, baklava och profiteroles, olika matiga filodegspajer med spenat och fetaost eller söta som bougatsa med vanilj.

Caféet i Sundbyberg med sin uteservering som vetter mot Lötsjön-Golfängarnas naturreservat är en populär mötesplats för greker som bor i Stockholm och Sumpabor.

Bread Factory
Vackra vägen 24
172 40 Sundbyberg
breadfactory.se

Bread Factory i Arlandastaden

Bread Factory i Arlandastaden har liknande utbud som filialen i Sundbyberg med butiksköp, catering och leverans men inget café på plats.

Bread Factory
Bristagatan 16d
195 60 Arlandastaden
breadfactory.se

Greek Gourmeterie på Sveavägen

Greek Gourmeterie (tidigare Nostimo) på Sveavägen är en grekisk livs som även har en uteservering på sommaren där man serverar kaffe däribland äkta grekiskt frappé, filodegspajer och liknande.

Greek Gourmeterie grekisk livs & café på Sveavägen
Greek Gourmeterie grekisk livs & café på Sveavägen

Greek Gourmeterie
Sveavägen 25
111 34 Stockholm
facebook.com

Café Volta i Sundbyberg

Café Volta är ett mycket populärt grekiskt matcafé i Sundbyberg som serverar frukost, lunch och fika. Det mesta på tallriken känner du igen från svenska caféer men här synd också äkta grekisk frappé och grekiska filodegsbakelsen bougatza med glass (endast på lördagar).

Café Vólta
Prästgårdsgatan 2
172 32 Sundbyberg
cafevolta.se

Franklin Coffee House i Vasastan

Franklin Coffe House är ett grekiskt franchisecafé med ett flertal grekiska kaffesorter från grekiska varumärket Dimello, grekiska filodegspajer som bougatsa, spenatpaj och ostpaj, peinirli, moussaka, pastitsio, grekiska kakor som portokalopita, galaktoboureko, karidopita, kaitaifi, baklava och revani, grekiskt bergste och frappé.

Franklin Coffee House
Upplandsgatan 47
11328 Stockholm
franklincafe.se

Jannis café & bageri i Bromma

Jannis café & bageri i Bromma erbjuder servering i lokalen, beställningar och catering. På menyn finns bl.a. moussaka, pastitsio, grekiskt lantbröd, revani och frappé.

Jannis café & bageri
Pippi Långstrumps gata 17168 71 Bromma
jannisbageri.com

Café freddo i Hammarby Sjöstad

På grekiska Café freddo i Hammarby Sjöstad kan du b.l. äta saganaki med räkor, halloumisallad, moussaka och gemista.

Café freddo
Hammarby Allé 27
120 32 Stockholm
cafefreddo.se/

Grekiskt bageri, café & konditori i Göteborg

Greksson deli & café

Greksson i Göteborg erbjuder i sitt café & deli bl.a. burek med vaniljkräm, vaklava, frappé, grekiskt kaffe, grekisk honung med yoghurt, grekiska sallader och smörgåsar.

Greksson Deli och Café
Värmlandsgatan 20 413 28 Göteborg

greksson.se

Grekiskt bageri, café & konditori i Uddevalla

Greek Pastry Factory

Greek Pastry Factory är ett grekiskt bageri, konditori & café med servering på plats men även på beställning och att ta med.

I sortimentet finns allt från pajer / piroger gjorda på filodeg som söta bougatsa eller matigare fetaostpaj, spenatpaj och fetaspenatpaj, frappé, grekiskt kaffe, grekiska småkakor, bakelser och tårtor.

Greek Pastry Factory
Skalbanksvägen 4
451 55 Uddevalla
greekpastryfactory.se

Grekiskt bageri, café & konditori i Umeå

Costas of Sweden

Costas of Sweden är ett kafferosteri och kaffebar i Umeå. Bakom Costas of Sweden står baristan och innovatören Costas Pliatsikas, svensk baristamästare 2007.

Hos Costas of Sweden kan du dricka allt från cappuccino, espresse och cortado till usjaffe, ibrik och bennycano på rosteriets eget kaffe. Därtill creme brulée.

Costas of Sweden
Kungsgatan 46B 90326 Umeå
costasofsweden.com

Grekiskt kaffe
%d bloggare gillar detta: