Egina: 15 % rabatt på hotell på Egina ö utanför Aten

Egina ö utanför Aten kan vara något för dig som söker i sista minuten en Grekland resa. Nu kan du få 15 % rabatt på två hotell på Egina.

Ayia Marina på Egina ö utanför Aten - fin sandstrand och Afaiatemplet
Ayia Marina på Egina ö utanför Aten: Liten ort med superfin sandstrand nedanför Afaiatemplet

Var ligger Egina?

Egina / Aegina ligger bara 25 kilometer utanför Aten i Saroniska bukten som utgör den delen av Egeiska havet mellan Aten och halvön Peloponnesos. I de saroniska öarna ingår dessutom Salamina, Poros, Agistri, Hydra och Spetses. Största orten på Egina heter faktiskt också Egina och ligger på öns västra del.

Hotellen vi ger rabatt på finns i populära semesterorten Ayia Marina / Agia Marina som i sin tur ligger på öns östra del, c:a 9 km ifrån huvudorten. Inte att förväxla med semesterorten Agia Marina på Kreta.

Så här tar du dig till Ayia Marina på Egina

Till Egina tar du dig lättast med färjan från hamnen Piraeus. Det finns flera bolag, däribland Blue Star Ferries, 2WayFerries och ANES Ferries.

Beroende på vilken färja du väljer så tar resan mellan 40 och 70 minuter och kostar mellan 8 och 13 Euro enkelt. Blue Star Ferries / Flying Dolphin är snabbast. Från Egina tar du taxi till Ayia Marina. Och taxi är mycket billiga i Grekland.

Grekisk mat: Vegetariska och veganska rätter i Ayia Marina på Egina ö
Grekisk mat: Vegetariska och veganska rätter i Ayia Marina på Egina ö

Varför du borde semestra i Ayia Marina

Ayia Marina är en liten ort med mindre än 300 invånare men som har mycket att erbjuda om du gillar sol, bad och god mat på semestern i Grekland:

  • Ayia Marina har längsta sandstranden på Egina. Den är Blue Flag-certifierad – en internationell miljöutmärkelse för badplatser med högsta vattenkvalitet, säkerhet och service.
  • På stranden kan du för en billig peng hyra solstolar och paddelbåtar. Det finns serveringar av mat & dryck på stranden och vid tavernorna längs med stranden. Gott med frappé, grekisk läsk eller Mythos öl direkt vid stranden.
  • Stranden är mycket barnvänlig med lågt vatten, inga sjöborrar, stenar och vassa klippor.
  • På huvudgatan hittar du restauranger, tavernor och grekiska snabbmatsställen. Här serveras både typiska grekiska rätter som bifteki, moussaka, grekisk sallad och pastitsio men även souvlaki, gyros och italiensk pasta.
  • På kvällen finns på huvudgatan konditorier, caféer och barer där du kan dricka en cocktail, smoothie eller iskaffe, äta glass eller kourabiedes. Även på stranden kan en och annan strandbar ha kvällsöppet så att du kan titta på solnedgången och svalka dig.
  • På gångavstånd finns Agia Marina-kyrkan i slutet av stranden och Afaiatemplet ovanför byn som i vissa avseenden kan konkurrera med Akropolis i Aten. Andra sevärdheter för dagsutflykter är neoklassicistiska Markellos-tornet som fungerade som tidigt parlament, Heliga Nektarios-klostret och Arkeologiska museet.
Lägenhetshotell Voula i Ayia Marina / Agia Marina på Egina ö utanför Aten
Lägenhetshotell Voula i Ayia Marina / Agia Marina på Egina ö utanför Aten

15 % rabatt på lägenhetshotell Voula

Lägenhetshotellet Voula, bara 200 meter ifrån sandstranden i Ayia Marina på Egina, består av 20 lägenheter med fullt utrustat kokvrå inkl. kylskåp, luftkonditionering, eget badrum / toa och balkong med havsutsikt eller utsikt mot berget. Det finns både simbassäng och en lummig trädgård.

PeriodPris / vecka före avdrag av 15 % rabatt*
01/05 – 31/05235 euro
01/06 – 30/06255 euro
01/07 – 31/07290 euro
01/08 – 31/08330 euro
01/09 – 15/10235 euro
*Angivna priser gäller en lägenhet för två personer i sju dagar.

15 % rabatt på Hotel Karyatides

Hotel Karyatides, bara 200 meter ifrån sandstranden i Ayia Marina på Egina, består av ett 30-tal rum utrustade med kylskåp, luftkonditionering, tv, eget badrum / toa, säkerhetsskåp och balkong med antingen havsutsikt eller utsikt mot berget.

PeriodPris / vecka före avdrag av 15 % rabatt *
01/06 – 30/06275 euro
01/07 – 31/07290 euro
01/08 – 31/08320 euro
01/09 – 15/09260 euro
*Angivna priser gäller tvåbäddsrum eller dubbelrum i sju dagar.
Kvällsvy från hamnen i Ayia Marina på Egina ö utanför Aten
Kvällsvy från hamnen i Ayia Marina på Egina ö utanför Aten

3 reaktioner till “Egina: 15 % rabatt på hotell på Egina ö utanför Aten

  1. Jättefint och trevligt, vi var där 2008 och blev väl omhändertagna av Sophia och hennes familj. Jag kan verkligen rekommendera det! Ha en skön semester:
    🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: